Kom jij ons team uitbreiden als re-integratiecoach?

JIJ MAAKT HET VERSCHIL VOOR ONZE KLANTEN
Coachen? Dat is jouw ding! Na een persoonlijk coachingsgesprek met jou, is de klant geïnspireerd en gemotiveerd. Je hebt een luisterend oor en geeft advies op maat. Daardoor komt de klant in zijn of haar kracht en ziet mogelijkheden om persoonlijke drempels te verlagen. Van daaruit kan het werk stapsgewijs hervat worden. Óf wordt de klant geactiveerd, om in een betaalde (werk)setting deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Ben jij die re-integratiecoach met kennis en kunde? Dan zoeken wij jou als aanvulling voor ons leuke team!

ONZE KLANTEN
Het kan iedereen overkomen. Door omstandigheden komen onze klanten terecht in de bijstand, ziektewet, WIA of Wajong van het UWV of andere uitkeringsinstantie. Hartstikke vervelend! Dan is er niets fijner dan een persoonlijke re-integratiecoach. Iemand die zijn hand uitsteekt. Iemand waarmee onze klanten samen aan de slag kunnen gaan.

HET LEERWERKBURO – IEDEREEN HEEFT EEN ROL VAN BETEKENIS
Het LeerWerkburo is een professioneel re-integratiebureau met een persoonlijke touch en met oog voor de individu. Wij zijn in een groot deel van Nederland actief, met een fantastisch team van collega’s. Samen staan wij klaar voor onze klanten. Onze kracht is het geloof hebben dat iedereen een rol van betekenis kan hebben in de maatschappij. Stimuleren, het vertrouwen (terug)geven en laten ervaren welke mogelijkheden er nog wél zijn… Bij het LeerWerkburo denken wij niet in beperkingen maar in mogelijkheden. Als onze klanten het gevoel hebben dat zij weer mee kunnen doen op de arbeidsmarkt of in de maatschappij, dan zijn wij geslaagd!

Het LeerWerkburo brengt partijen op een natuurlijke wijze met elkaar in verbinding. Hierdoor zijn wij de schakel tussen enerzijds de klant en anderzijds uitkeringsinstanties en hulpverleningsinstanties. Wij zijn een daadkrachtig en transparant bureau, waar alles draait om persoonlijk contact en duidelijke communicatie. Dankzij onze korte lijnen, kunnen wij snel schakelen en een efficiënte werkwijze garanderen. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

FUNCTIEOMSCHRIJVING
De professionals van het LeerWerkburo helpen de klant op een manier die bij de klant past, in opdracht van de uitkerende instanties. Jouw begeleiding van mensen die zijn uitgevallen, is dus maatwerk. Samen stel je de hulpvraag vast en worden er plannen gemaakt om de beoogde doel(en) te behalen. Over de  re-integratie middelen die het LeerWerkburo aanbiedt, lees je hier. De acties die jij opzet, zorgen ervoor dat de klant stapjes kan zetten zodat aanwezige belemmeringen weggenomen en/of beheersbaarder worden. Zo ontstaat er ruimte voor de weg richting participatie. Ook bestaat de mogelijkheid dat er sprake kan zijn van omscholing. Dit kun je vertalen in verslaglegging richting de opdrachtgever voorzien van motivatie en het benoemen van realistische arbeidsmogelijkheden in de regio.

In het re-integratietraject wordt een duidelijke balans afgestemd tussen de activiteiten van jou als coach en die van de klant. Ook ben jij in staat richting te geven aan het re-integratietraject, mede door middel van het opgestelde plan van aanpak en re-integratieplan. Het gaat hier om re-integratietrajecten voor participatie en/of richting de arbeidsmarkt.

Jij kan met jouw kennis en contacten binnen het regionale netwerk, deuren openen die anders gesloten zouden blijven. Goede coachende gesprekstechnieken zijn daarbij vanzelfsprekend, en ook geduld, empathisch- en doorzettingsvermogen. Daarnaast signaleer je (arbeids)mogelijkheden voor de klant en ben je in staat dit te vertalen in een goede voorbereiding om vervolgstappen met de klant te kunnen maken.

Tot slot beschik je over actuele kennis over de van toepassing zijnde wetgeving en rondom de ziektewet- en arbeidsongeschiktheidsprocedures. Gedurende het hele traject zorg je voor een zorgvuldige en accurate vastlegging van het verloop van het traject met een geautomatiseerd dossier. Door middel van rapportages richting opdrachtgevers worden deze op de hoogte gehouden van het verloop van de door hen ingekochte trajecten.

 

FUNCTIE EISEN
 Recente werkervaring als re-integratiecoach, werkcoach, trajectbegeleider (gemeente/UWV) (must)
 Je ben woonachtig in het werkgebied Almere of in een straal van 15km daaromheen (must)
 
Werkgebied is Almere en omgeving
 Bekend met de doelgroepen Ziektewet, WIA & Wajong
 Vaardig met het Officepakket en MS Teams en beschikt over goede rapportagevaardigheden
 Doorzetter, niet opgeven, denken in mogelijkheden
 In bezit van rijbewijs B en eigen auto
 Verklaring omtrent goed gedrag kunnen overleggen

INTERESSE?
U kunt op deze vacature schriftelijk per e-mail reageren naar i.koense@leerwerkburo.nl t.a.v. Mevr. I. Koense-Verkijk.  Eventuele vragen over deze vacature kunt u ook via dit e-mail adres stellen.