MEDIATION

Als het gaat om ongewenste omgangsvormen kan het niet inzetten van externe "arbeidsmediator" leiden tot een verslechtering van de situatie, of zelfs tot een langdurig verzuim van de werknemer!

Conflicten kunnen binnen elk bedrijf voorkomen. Dit kan zijn tussen werkgever en werknemer. Maar ook tussen werknemers onderling. Wanneer met elkaar de situatie niet opgelost kan worden, kan er mediation van het LeerWerkburo ingezet worden. De onafhankelijke en neutrale mediator van het LeerWerkburo, zal de vertrouwelijke gesprekken begeleiden tussen beide partijen. Het doel hierbij is het duurzaam oplossen van het conflict.

GEVOLGEN CONFLICTSITUATIES OP DE WERKVLOER
TNO en CBS maakten op basis van een enquête onder medewerkers, inzichtelijk hoe vaak conflicten op de werkvloer voor komen. Hieruit bleek dat ruim 30% van de werknemers een arbeidsconflict had. Naast een mogelijk onprettige werksfeer kan er hierdoor ook verzuim ontstaan. Waarbij het gemiddeld 69 dagen duurt voordat uw werknemer weer terug is. Voor werkgevers is het van belang om conflicten samen op te lossen. Wanneer dit intern niet meer lukt, kan er een onafhankelijke mediator van het LeerWerkburo ingezet worden.

HET MEDIATIONTRAJECT
Het mediationtraject start zodra LeerWerkburo een verzoek krijgt tot mediation. De mediator zal beide partijen uitnodigen op gesprek. Dit gebeurt op neutraal terrein. Wanneer beide partijen met de betreffende mediator verder willen, zal de bemiddeling starten. De mediator zorgt ervoor dat iedereen in de vervolggesprekken voldoende aan bod komt. Ook zullen alle deelnemers op vertrouwelijke basis zich kunnen uiten over het conflict. Er wordt gezocht naar mogelijkheden waarvoor beide partijen nog open staan. Hierbij zal de mediator een neutrale positie hebben ten opzichte van beide partijen, en geen oordeel geven. De oplossing die gekozen wordt, komt vanuit de partijen die in conflict zijn.

MEER INFORMATIE
Heeft u interesse in hulp van een ervaren mediator van LeerWerkburo? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

contact opnemen
Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op