Met een eigen ondernemers-idee starten als zelfstandige

Ontvang je een Ziektewet-, WIA-, WGA- of Wajong-uitkering? Dan behoort het starten van een eigen bedrijf tot de mogelijkheden. Het LeerWerkburo begeleidt je bij de voorbereidingen.

DUURZAME RE-INTEGRATIE VIA ONDERNEMERSCHAP
Je hebt een idee voor een onderneming. Het is nog niet helemaal uitgewerkt, maar jij krijgt er energie van. Leuk! Wist je dat het vanuit een uitkering ook mogelijk is om te starten als zelfstandige? Het LeerWerkburo heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van uitkeringsgerechtigden, richting het ondernemerschap. Dit gebeurt in opdracht van de uitkeringsinstantie. Zullen wij ons samen oriënteren om te kijken of jouw idee kans van slagen heeft?

BEGELEIDING BIJ JOUW START ALS ZELFSTANDIGE
De start is er: je hebt een idee voor je onderneming. Nu gaat één vaste coach van het LeerWerkburo samen met jou aan de slag. Want tussen een idee voor een onderneming, en de onderneming daadwerkelijk runnen, zit nog een hele weg.

Nadat de uitkeringsinstantie contact heeft gelegd met het LeerWerkburo nodigt jouw coach je uit voor een kennismakingsgesprek. Daarna gaan jullie samen op onderzoek uit. Wat is je plan? Wat zijn je capaciteiten en competenties? En bieden die een reëel perspectief voor een succesvolle onderneming? Om je goed voor te bereiden op het runnen van je eigen bedrijf doorlopen we twee fasen. 

FASE 1: CAPACITEITEN EN COMPETENTIES VAN DE KLANT
Om te kunnen starten met een eigen bedrijf is niet alleen een goed ondernemerplan nodig. We scheppen ook een realistisch beeld van je belastbaarheid en de duurzaamheid van de onderneming. Ben je er klaar voor om de uren te maken die nodig zijn om je onderneming van de grond te krijgen en draaiende te houden? Verder wordt er gekeken naar je financiële situatie. Als ondernemer creëer je je eigen inkomen. Jouw coach bekijkt samen met jou, of het idee zou kunnen leiden tot voldoende inkomen. Het is belangrijk om met je onderneming in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook gaan we aan de slag met jouw ondernemers competenties. Heb jij het in je om zelfstandige te worden? Hiervoor wordt onder andere een uitgebreid ondernemersassessment ingezet.

Als je de potentie hebt om duurzaam aan het werk te gaan als ondernemer én daarme zelfstandig in je levensonderhoud kunt voorzien, gaan we verder met de tweede fase.

FASE 2: BEGELEIDING KERNPROCESSEN
Het LeerWerkburo begeleidt je als startende ondernemer/zzp’er in de volgende kernprocessen:

 Investering en levensvatbaarheid
 Marktonderzoek
 Presentatie van je ondernemingsplan
 Aanleren en verbeteren van ondernemersvaardigheden
 Verkopen, acquisitie en netwerken
 Financiële bedrijfsvoering en bedrijfsformule (basis)
 Transparante uitleg over werkwijze en verplichtingen richting KvK en Belastingdienst
 Nazorg voor monitoring en eventuele hulpvragen vanuit de praktijk

DUAAL TRAJECT
Om je belastbaarheid in de praktijk aan te tonen en eventueel op te bouwen, kan het re-integratietraject duaal worden ingezet. Het zal gecombineerd worden met een WerkFit maken traject of een Naar Werk traject. Gedurende drie tot zes maanden zal je traject duaal zijn. Daarna maken we samen een keuze op basis van duurzaamheid en haalbaarheid. Ga je verder als zelfstandige of ga je werken in loondienst?

Heb jij een leuk idee voor een eigen bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke weg jij in kunt slaan naar het zelfstanding ondernemerschap. 

Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op