Met een eigen ondernemers-idee starten als zelfstandige

Ontvang je een Ziektewet, WIA, WGA of Wajong-uitkering? Dan behoort een eigen bedrijf starten tot de mogelijkheden. LeerWerkBuro begeleidt je bij de voorbereidingen.

DUURZAME RE-INTEGRATIE NAAR ONDERNEMERSCHAP
Je hebt een idee voor een onderneming. Het is nog niet helemaal uitgewerkt, maar jij krijgt er energie van. Leuk! Wist je dat het vanuit een uitkering, ook mogelijk is om te starten als zelfstandige? Het LeerWerkburo heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van uitkeringsgerechtigden, richting het ondernemerschap. Dit gebeurt in opdracht van de uitkeringsinstantie. Zullen wij samen oriënteren of jouw idee kans van slagen heeft?

BEGELEIDING BIJ JOUW START ALS ZELFSTANDIGE
De start is er: je hebt een idee voor je onderneming. Nu gaat één vaste coach van het LeerWerkburo samen met jou aan de slag. Want tussen een idee voor een onderneming, en de onderneming daadwerkelijk hebben, zit nog een hele weg.

Nadat de uitkeringsinstantie contact heeft gelegd met het LeerWerkburo om je te helpen starten als zelfstandige, nodigt jouw coach je uit voor een kennismakingsgesprek. Daarna doorloop je samen met jouw coach twee fasen op weg naar jouw eigen onderneming. Hierin wordt onderzocht of het ondernemersidee, in combinatie met je capaciteiten en competenties, een reëel perspectief biedt voor een succesvolle onderneming.

FASE 1: CAPACITEITEN EN COMPETENTIES VAN DE KLANT
Om te kunnen starten met een onderneming is niet alleen een goed ondernemersidee nodig. Er wordt ook een realistisch beeld geschept over je duurzaamheid en belastbaarheid. Ben je er klaar voor om de uren te maken die benodigd zijn om je onderneming van de grond te krijgen en draaiende te houden? Verder wordt er gekeken naar je financiële situatie. Als ondernemer creëer je je eigen inkomen. Jouw coach bekijkt, samen met jou, of het idee in staat is zich te ontplooien tot voldoende inkomen. Het is belangrijk om met je onderneming in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook gaan we aan de slag met jouw ondernemers competenties. Heb jij het in je om zelfstandige te worden? Hiervoor wordt onder andere een uitgebreid ondernemersassessment ingezet.

Als je de potentie hebt om duurzaam aan het werk te gaan als ondernemer, én zelfstandig in je levensonderhoud kunt voorzien, wordt er verder gegaan met de tweede fase.

FASE 2: BEGELEIDING KERNPROCESSEN
Het LeerWerkburo begeleidt je als startende ondernemer/ZZP’er in de volgende kernprocessen:

  • Marktonderzoek en presentatie ondernemersidee
  • Transparante uitleg over werkwijze en verplichtingen richting KvK en Belastingdienst
  • Aanleren en verbeteren van ondernemersvaardigheden
  • Investering en levensvatbaarheid
  • Financiële bedrijfsvoering en bedrijfsformule (basis)
  • Verkopen, acquisitie en netwerken
  • Nazorg voor monitoring en eventuele hulpvragen vanuit de praktijk

DUAAL TRAJECT
Om je belastbaarheid in de praktijk aan te tonen en eventueel op te bouwen, kan het re-integratietraject duaal worden ingezet. Het zal gecombineerd worden met een WerkFit maken traject of een Naar Werk traject. Gedurende drie tot zes maanden zal je traject duaal zijn. Daarna wordt er gezamenlijk een keuze gemaakt, op basis van duurzaamheid en haalbaarheid. Ga je verder als zelfstandige of ga je werken in lonende vorm?

Heb jij een leuk ondernemersplan? Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke weg jij in kunt slaan naar het zelfstanding ondernemerschap. 

Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op