Klanten stimuleren en vertrouwen (terug)geven. Dat is ons doel.

Of iemand langdurig uit het arbeidsproces is of ineens te kampen heeft met een psychi­sche of fysieke beperking, wij laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een rol van betekenis heeft.

Hoe is LeerWerkburo ontstaan?

Ilona Koense begon haar carrière in de uitzendbranche en maakte daarna de overstap naar de re-integratie­branche, waar ze jaren werkzaam was als teamleider. In deze periode heeft ze een groot netwerk opgebouwd en waardevolle ervaring op­gedaan binnen de uitkerende instanties. Inmiddels heeft ze ook een start gemaakt met de opleiding tot Arbeidsdeskundige.

Begin 2010 belandde Ilona zelf door een fysieke beperking in een WIA situatie. Aangezien "bij de pakken neerzitten" niet voorkomt in haar vocabulaire, was dit voor haar dé kans om een eigen re-integratiebureau op te zetten. En met succes. Dankzij haar jarenlange ervaring, expertise en waardevolle netwerk was het LeerWerkburo meteen een naam in de re-integratiebranche.

MISSIE
Haar missie: bewijzen dat iemand echt nog wat kan betekenen op de arbeidsmarkt én laten zien dat re-integratie ook anders kan. Haar werkwijze is gebaseerd op persoonlijk contact en het ontwikkelen van wederzijds vertrouwen. Haar motto: 'Zeg wat je doet en doe wat je zegt'. Iemand laten ervaren dat hij/zij nog een rol van betekenis kan hebben in de maatschappij, in welke vorm dan ook, daar draait het om. Het LeerWerkburo is een persoonlijk re-integratiebureau.

HET LEERWERKBURO
Of iemand nu langdurig uit het arbeidsproces is, of ineens te kampen heeft met een psychi­sche of fysieke beperking; wij laten zien dat iedereen op zijn eigen manier een rol van betekenis heeft. Klanten stimuleren en het vertrouwen (terug)geven dat zij echt nog wel wat kunnen, zijn handvatten die wij (af en toe letterlijk) aanreiken. Wij denken niet in beperkingen maar laten klanten ervaren welke mogelijkheden er nog wél zijn. Dit vergroot het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en zorgt voor een voldaan gevoel: het gevoel dat zij weer meedoen. Dat is het mooiste resultaat dat we tijdens een re- integratietraject met elkaar kunnen bereiken.

Met gezonde energie en enthousiasme zijn wij inmiddels uitgegroeid tot een mooie organisatie met een stabiele basis en een fantastisch team van professionals. Wij brengen partijen op een natuurlijke wijze met elkaar in verbinding en vormen de schakel tussen de klant en hulpverleningsinstanties en/of opdrachtgevers. Wij zijn een daadkrachtig en transparant bureau waar alles draait om persoonlijk contact en duidelijke communicatie. Dank­zij onze korte lijnen kunnen wij snel schakelen en een efficiënte werkwijze garanderen. Zo weet iedereen waar hij aan toe is. Wij werken in heel Nederland. Onze coaches werken vanuit coach-locaties en onze eigen kantoren. Via huisbezoeken houden wij het contact persoonlijk indien dit gewenst is en zijn wij altijd in de buurt. 

VISIE EN WERKWIJZE
Iedereen heeft een rol van betekenis! Mijn ambitie is om samen met mijn team nog veel meer mensen vanuit een bijstandsuitkering, Ziektewet, WIA of Wajong situatie te helpen. iedereen is uniek en iedere situatie anders. Persoonlijk contact en individueel maatwerk maken het verschil en vergroten het vertrouwen in eigen kunnen. Zoals hierboven al aangegeven is onze werkwijze gebaseerd op het ontwikkelen van wederzijds vertrouwen.

Dankzij mijn achtergrond ken ik de ins en outs op het gebied van re-integratie, vanuit het perspectief van werknemer, werkgever en de uitkerende instantie. Ik weet wat erbij komt kijken omtrent wet- en regelgeving, rechten en plichten, maar ook de menselijke kant van het verhaal. Klanten motiveren en activeren dat zij echt nog wat kunnen, zijn handvatten die wij af en toe letterlijk aanreiken. Iemand laten ervaren dat hij een rol van betekenis heeft in de maatschappij, in welke vorm dan ook, vergroot het gevoel van eigenwaarde en voor het besef dat hij weer meetelt. Bij ons is dit "hart voor re-integratie" hebben.

afspraak maken
Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op