Ben jij klaar voor een nieuwe baan?

Het vinden van een nieuwe baan of werkgever is uiteindelijk waar het om gaat bij elke vorm van een re-integratietraject, zoals: outplacement, re-integratie 2e spoor of re-integratie bij werkloosheid. Dit proces van zoeken en matchen van de cliënt naar een passende baan door middel van actieve zoekopdrachten binnen het traject noemen we Jobhunting.

Hoe gaat jobhunting in zijn werk?

De jobhunter van het LeerWerkburo gaan actief voor u op zoek naar vacatures. Om dat effectief te doen maken we gebruik van een zoekprofiel. In dit zoekprofiel staan zaken als werkervaring, opleidingsniveau, gewenst salaris en gewenste regio werkzaam. Op basis van deze gegevens kan de jobhunter vacatures selecteren die passend zijn en waarvoor u geschikt bent.

De jobhunter benadert alle partijen die mogelijke functies aanbieden:

  • Werkgevers (bedrijfsleven en overheden)
  • Werving en selectiebureaus
  • Detacheringsbureaus
  • Uitzendbureaus

Een deel loopt via het netwerk van onze jobhunter (werkgevers waar ooit contact mee is geweest of die ooit een kandidaat hebben geplaatst) en nieuwe potentiele werkgevers. De jobhunter levert concrete vacatures aan. U kunt hierop solliciteren. Ook zal onze jobhunter direct afspraken voor u te maken met werkgevers. Daarmee krijgt u de kans om een sollicitatiegesprek te voeren. Veel kandidaten waarderen de actieve benadering van jobhunting.

INHOUD
Aan de hand van een intensief intakegesprek wordt samen met u een persoonlijk zoekprofiel opgesteld, waarin is vastgelegd wat uw werkervaringen, wensen en mogelijkheden en (praktische) beperkingen zijn. Tenslotte wordt ook gezamenlijk een marktconform CV opgesteld.

Aan de hand van het werkplan en het zoekprofiel worden realistische functies benoemd die passen bij uw wensen en mogelijkheden. Ook met van actieve search en directe benadering op de regionale arbeidsmarkt worden vervolgens vacatures en werkgevers gevonden EN voor u benaderd.

TRAINING
Tijdens dit jobhunttraject wordt er tevens gecoached op:

  • Analyseren van vacatures
  • Eerste opzet van een sollicitatiegesprek
  • Het voeren van een sollicitatiegesprek (door middel van o.a. rollenspellen)
Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op