Jobcenter & Jobhunting

Het LeerWerkburo zet diverse tools in om jou te helpen een passende baan te vinden. 

Je bent er klaar voor! Je gaat op zoek naar een baan op de arbeidsmarkt. Om jezelf niet te verliezen in jouw zoektocht, op allerlei websites of via organisaties, helpt het LeerWerkburo je een handje. Hoe? Dat lees je hier.

STAP 1: VACATUREPASPOORT
Voordat je een baan gaat zoeken, is het handig om goed te weten wat voor werk je zoekt. Daarom stelt het LeerWerkburo samen met jou een vacaturepaspoort op. Dit is een persoonlijk overzicht op basis waarvan jij je zoekopdracht kunt uitzetten. In dit vacaturepaspoort vind je hier

 Goed marktconform cv
 Pakkende motivatie
 Uitgebreid persoonlijk profiel
 Beschreven competenties
 Omschrijving werkwaarden
 Realistische beroepen op een rij
 Gewenste bedrijfscultuur (passend bij je persoonlijkheid)
 Wat wil je echt niet
 Inkomens indicatie
 Beschikbaarheid
 Reisbereidheid

Het voordeel van dit vacaturepaspoort is dat de jobhunter van het LeerWerkburo zo een gerichte zoekopdracht kan uitzetten. Hiervoor is het netwerk van het LeerWerkburo beschikbaar en ons overzicht van vacatures in het Jobcenter.

STAP 2: JOBCENTER
Het LeerWerkburo beschikt over een uniek Jobcenter. Dit is een online platform dat inzicht biedt in álle vacatures van Nederland. En nog handiger je ziet geen dubbele vacatures. Binnen dit platform kun je jouw vacaturepaspoort gebruiken en je zoekopdracht bewaren. Ook kun je hier diverse testen maken. Kortom alles op een rij op één online platform, om jou te helpen je baan te vinden.  

HOE WERKT HET?
Elke klant krijgt een eigen inlogcode. Die biedt toegang tot jouw persoonlijke werkomgeving. Dagelijks of wekelijks word je op de hoogte gehouden van de beschikbare vacatures. Dit gebeurt door een e-mail notificatie. Hierdoor hoef je je niet op diverse vacature websites aan te melden voor e-mailnotificaties. Wel adviseren wij om op verschillende vacaturebanken een up-to-date en marktconform cv beschikbaar te stellen. Zo kunnen werkgevers je vinden als zij een werknemer zoeken.

Een vaste coach kijkt met jou in het beveiligde online systeem mee. Samen kijken jullie naar zoekopdrachten. Wie weet tipt je coach net die ene vacature die bij je past! Op het platform kun je berichten met elkaar delen en vragen stellen. Ook kan je coach jou voorzien van tips en trucs. Alle resultaten van je zoekwerk zie je terug in een eenvoudige rapportage.

STAP 3: JOBHUNTER
Aan de hand van je vacaturepaspoort helpt de jobhunter je. Hij of zij benadert alle partijen die mogelijke functies aanbieden. Denk hierbij aan werkgevers, werving- en selectiebureaus, detacheringsbureaus en uitzendbureaus. Ook hebben onze jobhunters zelf een groot netwerk verkregen door jarenlange ervaring en plaatsingen van klanten. Alle vacatures die de jobhunter vindt worden aan je voorgedragen. Ook kan onze jobhunter direct afspraken voor jou maken met werkgevers.

Naast het ondersteunen bij het zoeken naar vacatures, leert je coach je hoe je beslist of een vacature bij je past. Ook maak je een eerste opzet voor een sollicitatiebrief. Verder oefen je met het voeren van een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld in de vorm van een rollenspel.


Wil je ook gebruik maken van deze handige tools om de baan binnen te krijgen waar je al zo lang naar zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stap 2: jobhunting
Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op