Jobcenter & Jobhunting

De tools om die leuke baan voor jou te vinden!

Je bent er klaar voor! Je gaat op zoek naar een baan op de arbeidsmarkt. Om jezelf niet te verliezen in jouw zoektocht naar dé baan, op allerlei websites of via organisaties, helpt het LeerWerkburo je een handje. Hoe? Dat lees je hier.

STAP 1: VACATUREPASPOORT
Voordat je een baan gaat zoeken, is het handig om goed te weten wat je voor werk zoekt. Daarom stelt het LeerWerkburo samen met jou een vacaturepaspoort op. Dit is een persoonlijk overzicht op basis waarvan jij je zoekopdracht uit kunt zetten. In dit vacaturepaspoort vind je:

 • Goed marktconform CV
 • Pakkende motivatie
 • Uitgebreid persoonlijk profiel
 • Beschreven competenties
 • Werkwaarden omschrijving
 • Realistische werkberoepen op een rij
 • Gewenste bedrijfscultuur (passend bij persoonlijkheid)
 • Wat wil je echt niet
 • Inkomens indicatie
 • Beschikbaarheid
 • Reisbereidheid

Het voordeel van dit vacaturepaspoort is dat de jobhunter van het LeerWerkburo zo ook een gerichte zoekopdracht uit kan zetten. Hiervoor is het netwerk van het LeerWerkburo beschikbaar en ons overzicht van vacatures in het Jobcenter.

STAP 2: JOBCENTER
Het LeerWerkburo beschikt over een uniek Jobcenter. Dit is een online platform dat inzicht biedt in álle vacatures van Nederland. En nog handiger: dubbelingen worden niet weergegeven. Binnen dit platform kun je jouw vacaturepaspoort gebruiken en zoekopdracht bewaren. Ook kunnen er diverse testen gemaakt- en loopbaantools ingezet, worden.  Kortom, een geheel geïntegreerd online platform om jou te helpen jouw baan te vinden.

HOE WERKT HET?
Elke klant krijgt een eigen inlogcode. Dit biedt toegang tot jouw persoonlijke werkomgeving. Dagelijks of wekelijks wordt je op de hoogte gehouden van de beschikbare vacatures. Dit gebeurt door een e-mail notificatie. Hierdoor hoef je je niet op diverse vacature websites aan te melden voor e-mailnotificaties. Wel adviseren wij om op verschillende vacaturebanken een up-to-date en marktconform CV beschikbaar te stellen. Zo kunnen werkgevers je vinden als zij een werknemer zoeken.

Een vaste coach kijkt met jou in het online, beveiligde, systeem mee. Samen kijken jullie naar zoekopdrachten. Wie weet tipt je coach net die ene vacature die voor jou is! Er kunnen berichten met elkaar worden gedeeld en vragen worden gesteld. Ook kan je coach jou voorzien van tips en trucs. Alle resultaten van je zoekwerk wordt weergegeven in een eenvoudige rapportage.

STAP 3: JOBHUNTER
Aan de hand van je vacaturepaspoort helpt de jobhunter je. Door alle partijen te benaderen die mogelijke functies aanbieden. Denk hierbij aan werkgevers, werving- en selectiebureaus, detacheringsbureaus en uitzendbureaus. Ook hebben onze jobhunters zelf een groot netwerk. Verkregen door de jarenlange ervaring en plaatsingen van klanten. Alle vacatures die de jobhunter vindt worden aan je voorgedragen. Ook kan onze jobhunter direct afspraken voor jou maken met werkgevers.

Naast het ondersteunen en zoeken naar vacatures, wordt er tevens gecoacht op het analyseren van vacatures. Ook wordt er een eerste opzet voor een sollicitatiebrief gemaakt. Verder kan er geoefend worden op het voeren van een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld in de vorm van rollenspellen.


Wil je ook gebruik maken van deze handige tools om de baan binnen te slepen waar je al zo lang naar zoekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Stap 2: jobhunting
Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op