Modulaire dienstverlening

De modulaire re-integratiediensten bestaan uit vier producten (los én in combinatie met elkaar in te zetten). Zo zorgen we ervoor dat we meer tijd hebben om je écht goed te helpen, een soort voorschakeltraject.

Modulaire dienstverlening

Soms is het zetten van stappen om je werk te hervatten nog te veel gevraagd. Daarom helpen wij jou om je hierop voor te bereiden. Dit gebeurt met onze modulaire dienstverlening. Het traject bestaat uit vier mogelijke onderdelen. Los of gezamenlijk in te zetten, afhankelijk van jouw situatie.

 Participatie interventie
 Bevorderen maatschappelijke deelname
 Praktijkassessment
 Begeleiding tijdens scholing

Door het inzetten van één of meerdere van deze onderdelen helpen wij jou. Zo maken we je klaar voor de volgende fase: je zodanig versterken dat jij stappen kunt zetten om weer actief structureel deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Wat onze dienstverlening inhoudt, lees je hier. 

1. PARTICIPATIE INTERVENTIE
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een sociaal netwerk om zich heen te hebben. Iemand buiten je gezin waarop je kunt terugvallen. Of een contact waarmee je voor je plezier een wandeling kunt maken, een kop koffie drinken of een andere activiteit ondernemen. Met dit traject helpen de coaches van het LeerWerkburo jou om je sociale netwerk te vergroten, in niet georganiseerd verband, buitenshuis. Zie jij obstakels op de weg? Geen probleem. Jouw coach biedt jou handvatten en moedigt je aan om actie te ondernemen. Samen zetten wij de eerste stappen.   

2. BEVORDEREN MAATSCHAPPELIJKE DEELNAME
Voordat jij aan het werk kunt gaan, moet je lekker in je vel zitten. Niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis meedraaien in de maatschappij. Met dit traject werkt één vaste coach van het LeerWerkburo aan jouw weerbaarheid. Hierdoor zet jij stappen om een activiteit in groepsverband buitenshuis, structureel te kunnen volgen. Met jouw coach werk jij aan jouw vertrouwen en belemmeringen op het gebied van maatschappelijke deelname.

3. PRAKTIJKASSESMENT
Re-integreren doe je op jouw eigen tempo. Om te kijken waar jij momenteel staat in jouw re-integratie, zet het LeerWerkburo verschillende testmogelijkheden in. Hiermee onderzoeken wij samen of je toe bent om stappen terug naar het werk te zetten. Ook kijken we hoe we dit stap voor stap kunnen opbouwen. Om te bepalen welke richting je opgaat, hebben we verschillende tools beschikbaar. Zoals de inzet van de talentscan, de assessment 'participatie' en het actieve netwerk van het LeerWerkburo. Ook ga je op één of meerdere werkplekken een snuffelstage lopen. Alles onder begeleiding van een van onze ervaren coaches.

4.BEGELEIDING TIJDENS SCHOLING
Om de kans te vergroten op werk in de toekomst, kan een uitkeringsinstantie scholing inzetten. Het is niet voor iedereen even makkelijk om een studie te starten of af te ronden. Het LeerWerkburo biedt jou daarom praktische ondersteuning en begeleiding van een coach, waardoor jij je opleiding succesvol kunt afronden. Of dit nu een theoretische studie is of één in de praktijk. Begeleiding kan bestaan uit huiswerkbegeleiding, contact met docenten, het opstellen van leerdoelen en het maken van een (studie) planning. Met onze hulp voorkom je voortijdige uitval, en rond jij jouw studie succesvol af.


MEER WETEN?
Ben je benieuwd of en hoe de modulaire dienstverlening van het LeerWerkburo voor je kan werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat jij sterker in je schoenen staat. Op weg naar een succesvolle toekomst.

TER INSPIRATIE

Het succesverhaal van Aldert
Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op