Het succesverhaal van Christian

Naam: Christian
Leeftijd: 36
Traject: WerkFit maken met daarop aansluitend het NaarWerk traject
Duur: 9 maanden + 6 maanden
Uitkeringssituatie: WIA/Wajong
Coach: Judith

Christian is een hardwerkende fulltime accountmanager VVE beheer bij een vastgoed organisatie in Amsterdam. Wanneer hij besluit een appartement op te knappen gaat het tijdens het plaatsen van het isolatiemateriaal voor het plafond mis. Christian krijgt glasvezeldelen over zich heen waardoor er glasdeeltjes onder zijn huid terechtkomen. Dit heeft zulke lichamelijke gevolgen dat Christian zijn werk moet stoppen en in contact komt met het UWV. Hij wordt vervolgens door het UWV aan het LeerWerkburo voorgesteld.

KENNISMAKING
Op het LeerWerkburo ontmoet Christian zijn re-integratiecoach Judith. Al snel is duidelijk dat Christian een vriendelijke en hartelijke man is met een groot vermogen om naar anderen te luisteren en standpunten bij elkaar te brengen. Hij is verder flexibel, open-minded, toegewijd aan het behalen van zijn doelen, gedetailleerd en op zoek naar innerlijke vrede voor zichzelf en anderen. Mensen zijn graag om hem heen omdat hij een kalme en berustende uitstraling heeft.

WERKFIT MAKEN TRAJECT
Na het kennismakingsgesprek gaan Christian en Judith samen aan de slag in het WerkFit maken traject. Het doel is om voor Christian een passende invulling te vinden in de maatschappij en een rol van betekenis te vinden op de arbeidsmarkt. Omdat hij zijn functie als accountmanager leuk vond, is een soortgelijke functie zeker een optie.   

WERKFIT MAKEN TRAJECT
Om naar dit doel toe te werken, volgt Christian diverse workshops van het LeerWerkburo. Christian brengt onder begeleiding van zijn coach de belemmeringen en beperkingen in kaart waar hij tegenaan loopt. Daarnaast brengen ze zijn kwaliteiten en affiniteiten in kaart en wordt er gekeken naar Christian zijn persoonlijkheid. Er wordt gewerkt aan een goede dag- en weekinvulling en het stellen en bewaken van grenzen. Ook wordt er een persoonlijk profiel opgesteld en zijn de sollicitatievaardigheden aangescherpt en geoefend.

TERUG OP DE ARBEIDSMARKT
Christian heeft diverse werkgevers benaderd met de vraag of hij daar een werkervaringsplaats kan krijgen of een betaalde baan. Uiteindelijk heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden bij woningcorporatie De alliantie. Daar kan hij langzaam in uren opbouwen om zijn belastbaarheid stapsgewijs uit te breiden.

In zijn nieuwe functie is Christian gestart met 16 uur per week. Inmiddels heeft hij dit opgebouwd tot 32 uur per week, zijn einddoel om een goede balans tussen werk en privé te kunnen behouden. In de toekomst wil hij zich blijven ontwikkelen in zijn functie

 

 

Christian je bent gegroeid als persoon met vertrouwen in jezelf. We zijn ontzettend blij voor jou dat je een jaarcontract hebt verdiend en wensen jou veel geluk in jouw nieuwe rol thuis als ouder van een prachtige dochter.