“Mijn loopbaanwens is vervuld ”

Het succesverhaal van Stijn

Leeftijd: 45 jaar
Traject: WerkFit maken traject, met een Naar Werk traject erop volgend
Duur traject: 15 maanden totaal
Uitkeringssituatie: Wajong
Coach: Rick

Dit is het verhaal van Stijn, beschreven door zijn re-integratiecoach Rick

Als ik Stijn ontmoet, loopt er een intelligente, 44 jaar oude, man binnen uit Haaglanden. Stijn zit in de Wajong. Zijn mentale uitdagingen hebben te maken met een vorm van asperger, in combinatie met ADD en hyperfocus.  Stijn is slim, hij vertelt transparant en objectief over zijn laatste werkzaamheden en daarop volgende uitval.

WERKVERLEDEN
Stijn is jarenlang fulltime werkzaam geweest als magazijnmedewerker onder de rook van Rotterdam. Hij deed dit werk graag en zag het ook als zijn toekomst. Toch hield Stijn het gevoel dat er wat betreft carrièremogelijkheden meer in zat. Op een dag was Stijn op en viel hij uit op zijn werk.
 
Het was vanaf het begin duidelijk dat Stijn te lang heeft vastgezeten in een werksituatie. Hij had niet alleen het gevoel onder zijn vermogen te functioneren, maar zag daarin ook geen uitzicht om weg te komen. Oplopende spanningen, veranderingen binnen de organisatie, het regelmatig moeten vervangen van een leidinggevende en het aanhoren van onvrede... Dit waren factoren die maakte dat Stijn mentale klachten ontwikkelde.

Stijn zou graag zijn werk weer oppakken. Dichter bij huis, als leidinggevende. Wij gaan samen aan de slag om dit toekomstperspectief te realiseren.  

PERSOONLIJKE EFFECTIVITEIT
Middels de training ‘persoonlijke effectiviteit’ hebben wij samen met Stijn in kaart gebracht wie hij is. Wat is Stijn zijn persoonlijkheid? Welke krachten en valkuilen horen daarbij? Met de antwoorden op deze vragen hebben we een professioneel profiel gemaakt. Daarin wordt Stijn beschreven in werkwaarden, competenties, als collega en in de ideale werkomgeving. Oftewel, ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik.’

REALISTISCH TOEKOMSTPERSPECTIEF GEVEN
De hierboven beschreven uitkomsten heb ik uitgebreid met Stijn besproken. Ook heb ik ze naast de psychische beperkingen gelegd waarvoor Stijn een Wajong-status heeft gekregen. De aandoeningen die hiervoor de reden waren, bleken in zijn geval toch geen al te groot probleem voor zijn functioneren. Het is alleen belangrijk dat Stijn ergens werkt waar de werkomstandigheden voor hem niet te extreem zijn.  

Na de gesprekken en trainingen wisten we wat de droombaan van Stijn was. Hij wilde werken in een leidinggevende positie.

VRIJWILLIGERSWERK
Hoewel Stijn in zijn laatste werk leiding heeft gegeven, is dat officieel geen functietitel op zijn cv. Om genoeg ervaring voor zo'n baan op te doen, heb ik hem geadviseerd soortgelijk vrijwilligerswerk te doen. Zo heeft hij toch die leidinggevende functie op zijn cv staan. Hij is uiteindelijk aan de slag gegaan bij De Voedselbank in de rol van meewerkend voorman. Stijn hield dat gedurende het WerkFit maken traject goed vol ondanks alle sociale ontwikkelingen die het werken daar met zich mee brengt. Dit gaf hem, en het LeerWerkburo, de bevestiging dat de ingeslagen weg voor Stijn kansrijk was richting betaald werk.

NAARWERK TRAJECT
Vanwege de constructieve samenwerking is aan het einde van het WerkFit maken traject besloten, om verder te gaan met een Naar Werk traject. Hierin is er vol ingezet op het vinden van een betaalde baan met leidinggevende positie.  

Bij de start van het Naar Werk kwam er al snel een match tussen een keukenfabrikant en Stijn tot stand. Hij is hier inmiddelssuccesvol aan de slag als Teamleider Magazijn. Stijn moest in het begin flink aanpoten. Maar zijn relativeringsvermogen en  humor hebben hem daar doorheen gesleept.

Wij hebben gedurende beide trajecten erg fijn samengewerkt. Stijn is blij dat zijn loopbaanwens vervuld is. We kijken beiden met veel trots terug op de samenwerking. De weg die Stijn heeft afgelegd is er één geweest van doorzettingsvermogen en overtuiging in eigen kunnen.

Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op