WerkFit in combinatie met Budgetcoaching

Als er financiële problemen ontstaan, kan dat je re-integratie vertragen. WerkFit in combinatie met Budgetcoaching is erop gericht om je financieel te ontzorgen.

Het is mogelijk dat je door een grote verandering in je leven, financiële problemen hebt gekregen. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, inkomensdaling vanwege een uitkering, een mantelzorgsituaties of werkloosheid van je partner. Het LeerWerkburo snapt dat hierdoor, financiële problemen ontstaan.

Geldzorgen veroorzaken stressklachten op lichamelijk en psychisch vlak. Dit staat nagenoeg altijd jouw re-integratie in de weg. Daarom biedt het LeerWerkburo budgetcoaching aan, naast het WerkFit maken traject. Wij gaan jou helpen bij het financieel ontzorgen. Zo ontstaat er ruimte om je te richten op jouw re-integratie.

HOE WERKT BUDGETCOACHING?
Een uitkeringsinstantie schakelt het LeerWerkburo in voor Budgetcoaching naast je WerkFit maken traject. Een budgetcoach van het LeerWerkburo, gaat vervolgens met jou aan de slag. Deze coach maakt een afspraak om kennis te maken. Daarnaast wordt er een financiële scan uitgevoerd om jouw financiële situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan maakt de budgetcoach samen met jou een plan. We maken afspraken met schuldeisers. Zo komen de financiën op orde, voor zover dit mogelijk is. We gaan verder zodra je zelf een goed gevoel hebt bij dit plan.

Er wordt een gesprek met jou, je budgetcoach en je re-integratiecoach gevoerd. Een zogenaamd driegesprek. Daarna kun je samen met de re-integratiecoach intensief verder. Samen bekijk je waar de kansen en mogelijkheden liggen in de regio.

"GRIP OP DE KNIP" TRAINING
Het is belangrijk om financieel zelfredzaam te worden. Hiervoor biedt het LeerWerkburo je de individuele training ‘grip op de knip’ aan. Samen met je budgetcoach doorloop je deze training. Thuis ga je ook aan de slag, met thuiswerkopdrachten. Het doel van deze training is zelf de regie over je financiën te nemen, en te houden.

HET RESULTAAT VAN BUDGETCOACHING
Gedurende zes tot twaalf maanden doorloop je de Budgetcoaching, naast het WerkFit maken traject.  Jouw coach creëert een realistisch arbeidsmarktperspectief. Na het traject zijn veel mensen in staat om zelfstandig de financiële draad weer op te pakken. Heb je langer de tijd nodig? Geen probleem, dan kan de Budgetcoaching voortgezet worden.

Wil je weten hoe WerkFit maken in combinatie met Budgetcoaching jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Succesverhaal van Marcel
Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op