WerkFit in combinatie met Budgetcoaching

Als er financiële problemen ontstaan kan dat iemands re-integratie vertragen. WerkFit in combinatie met Budgetcoaching is erop gericht om financieel te ontzorgen.

Het is mogelijk dat je door verschillende life-events,  financiële problemen hebt gekregen. Denk bijvoorbeeld aan een echtscheiding, inkomensdaling vanwege een uitkering, mantelzorgsituaties of werkloosheid van je partner. Het LeerWerkburo snapt dat hierdoor, bij een grote doelgroep, financiële problemen ontstaan.

Geldzorgen veroorzaken stressklachten op lichamelijk en psychisch vlak. Dit staat nagenoeg altijd jouw re-integratie in de weg. Daarom biedt het LeerWerkburo budgetcoaching aan, naast het WerkFit maken traject. Wij gaan jou helpen bij het financieel ontzorgen. Zo ontstaat er ruimte om je te richten op jouw re-integratie.

HOE WERKT BUDGETCOACHING?
Een uitkeringsinstantie schakelt het LeerWerkburo in voor Budgetcoaching naast je WerkFit maken traject. Een budgetcoach van het LeerWerkburo, gaat vervolgens met jou aan de slag. Deze coach maakt een afspraak om kennis te maken. Daarnaast wordt er een financiële scan uitgevoerd, om jouw financiële situatie in kaart te brengen. Op basis daarvan maakt de budgetcoach samen met jou,  een plan. Zo komen de financiën op orde, voor zover dit mogelijk is, en worden afspraken met schuldeisers gemaakt. Zodra je zelf een goed gevoel hebt bij dit plan, gaan wij verder.

Er wordt een gesprek met jou, je budgetcoach en je re-integratiecoach gevoerd. Een zogenaamd driegesprek.  Daarna kun je samen met de re-integratiecoach intensief verder. Gezamenlijk bekijk je waar de kansen en mogelijkheden liggen in de regio, als het gaat om jouw participatie op de arbeidsmarkt.

"GRIP OP DE KNIP" TRAINING
Tegelijkertijd is het belangrijk om financieel zelfredzaam te worden. Hier biedt het LeerWerkburo je de individuele training ‘grip op de knip’ voor aan. Samen met je budgetcoach doorloop je deze training. Thuis ga je ook individueel aan de slag, met thuiswerkopdrachten. Het doel van deze training is zelf de regie te nemen, en te houden, op je eigen financiën.

HET RESULTAAT VAN BUDGETCOACHING
Gedurende 6-12 maanden doorloop je de Budgetcoaching, naast het WerkFit maken traject.  Jouw coach creëert een realistisch arbeidsmarktperspectief. Daarbij ben je vaak in staat om zelfstandig de financiële draad weer op te pakken. Heb je langer de tijd nodig? Dan kan de Budgetcoaching voortgezet worden.

Uitvinden hoe Budgetcoaching jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Succesverhaal van Marcel
Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op