Het succesverhaal van Marcel

Leeftijd: 50 jaar
Traject: Werkfit maken traject in combinatie met Budgetcoaching
Duur traject: 6 maanden
Uitkeringssituatie: Ziektewet
Coach: Ellen

Dit is het verhaal van Marcel, verteld door zijn persoonlijke coach Ellen. Marcel is 50 Jaar en gepassioneerd vrachtwagenchauffeur. Hij rijdt al jarenlang, minimaal 40 uur per week, op verschillende combinaties. Een prachtig vak! Marcel heeft, in zijn werkende leven, niets anders gedaan dan op de weg zitten. Helaas kwam daar, door fysieke beperkingen, verandering in. Marcel zijn doel is om zijn werk weer uit te kunnen oefenen. Want het is meer dan werk. Vrachtwagen rijden is Marcel zijn grote hobby.


KENNISMAKING EN PROBLEEMANALYSE
Tijdens de kennismaking met Marcel, bij het LeerWerkburo, ziet coach Ellen dat Marcel veel pijn heeft. Zijn fysieke beperkingen, belemmeren hem met zijn alledaagse activiteiten. Reumatische klachten in zijn handen, polsen en armen maken dat hij ongewenst thuis komt te zitten. Een grote frustratie voor Marcel. Thuis zitten is niets voor hem. Hij wil iets om handen hebben. Onderdeel zijn van de werkende maatschappij. Verder zorgt het niet kunnen werken voor grotere financiële onzekerheid voor zijn gezin.

Marcel zijn doel is om te onderzoeken wat er nog wel mogelijk is op het gebied van werk. Maar ook het leren omgaan met de frustratie van het niet kunnen werken. Daarbij om te leren goed te blijven communiceren, met diverse instanties. Ondanks Marcel zijn frustratie en boosheid over zijn niet vlottende herstel.

BUDGETCOACHING
Tijdens het traject blijkt dat Marcel zijn financiële situatie meer aandacht nodig heeft dan van tevoren gedacht. De huisvesting situatie is kritiek. Plotseling was er naast het WerkFit maken traject, intensieve budgetcoaching nodig. Het LeerWerkburo heeft alles in het werk gesteld om uit-huisplaatsing en executieverkoop van Marcel zijn woning te kunnen voorkomen.  Intensief contact volgde tussen het LeerWerkburo en schuldeisers, deurwaarders en de bank.

De schuldenlast van Marcel werd, samen met onze budgetcoach, in kaart gebracht. Er kwam overzicht in de financiële situatie. Marcel werd ook aangemeld bij een schuldhulpverlener. Met behulp van een advocaat, is de executieverkoop voorkomen. In korte tijd kwam er daarna een betalingsregeling. Hierdoor kon gewerkt worden aan de betalingsachterstand. Gelukkig konden Marcel en zijn gezin het huis behouden. Toen kwam er rust. Er ontstond ruimte om aan het herstel van Marcel te werken en naar een werkende toekomst te kijken.

REALISTISCH TOEKOMSTPERSPECTIEF GEVEN
Vervolgens heeft Marcel, via medische instanties, inzicht gekregen in de oorzaak van zijn fysieke beperkingen. De behandelmogelijkheden werden duidelijk. Hierdoor kwam er een toekomstperspectief. Het maakte dat Marcel de toekomst minder uitzichtloos zag. Marcel heeft door coachings gesprekken met Ellen, ingezien dat hij beter naar de mogelijkheden voor de toekomst kan uitkijken dan onmogelijkheden te blijven nastreven.

VRIJWILLIGERSWERK
Inmiddels is Marcel nu – na door het LeerWerkburo bij een vrijwilligersorganisatie te zijn voorgesteld – actief als vrijwilliger. Marcel vervoert ouderen van en naar hun activiteiten buiten de huiselijke omgeving. De combinatie van het autorijden en het menselijke contact blijkt voor Marcel de ideale functie te zijn. Een functie die hij ondanks zijn fysieke beperkingen kan uitvoeren. Het bevalt zo goed, dat Marcel in de toekomst dit vrijwilligerswerk hoopt om te zetten in een betaalde functie.

HULP BIJ SOLLICITEREN
Marcel heeft met behulp van zijn coach Ellen, een marktconform CV opgesteld. Begeleidend met een pakkende sollicitatiebrief, en ondersteund met extra digitale kennis, kon Marcel gaan solliciteren. Marcel wacht momenteel op een operatie aan zijn handen en armen. Hierdoor is hij overgegaan op de WIA. Na het herstel zal zijn zoektocht naar een passende baan verder opgepakt worden.

 

Het LeerWerkburo kijkt positief terug op dit traject. Samen met Marcel zijn er verschillende obstakels aangepakt en weggenomen. Er is een positieve kijk op de toekomst en een duidelijk beeld bij waar Marcel zou willen gaan werken. Het LeerWerkburo, en in het bijzonder zijn coach, zijn trots op Marcel en de ontwikkelingen die hij heeft gemaakt. Goed gedaan Marcel!

 

INPUT VANUIT MARCEL
Ik was erg blij met mijn coach Ellen. Omdat het voor mij in het begin niet helemaal duidelijk was wat ik van het traject kon verwachten, heb ik mij hier niet gelijk voldoende voor opengesteld. Vanaf het moment dat ik wel begreep wat er van mij verwacht werd, heb ik me volledig ingezet. Tijdens het traject heeft mijn coach mij in contact gebracht met de juiste organisaties om mijn financiële situatie te verbeteren. Ook ga ik nu regelmatig naar een dokter die mij behandelt voor mijn pijnklachten. Helaas weet ik nog niet of dit gaat helpen. Verder ben ik begonnen met vrijwilligerswerk wat ik leuk vind.

 

Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op