OPEN HIRING: EEN NIEUWE BAAN ZONDER SOLLICITATIE GESPREK

Ken je dat? Stress en onzekerheid bij solliciteren…
Je bent op zoek naar een nieuwe baan en gaat een sollicitatie procedure in. Haastig ga je op zoek naar je cv. Eenmaal opgedoken op je computer, blijkt je cv niet up-to-date te zijn. Snel even wat aanpassen. Dan de brief schrijven. Hoe verkoop je jezelf en ben je overtuigend in een paar alinea’s? Na een paar dagen hoor je dat je op gesprek mag komen. Yes! Maar… wat trek ik aan?

Stress bij het solliciteren, dat kent bijna iedereen. Maar wat als je het hele sollicitatie proces over kunt slaan? Maak kennis met Open Hiring.

WAT IS OPEN HIRING?
Als een bedrijf een vacature heeft en die invult via Open Hiring, dan gaat het sollicitatie proces anders. Een sollicitatiebrief, diploma’s, cv of arbeidservaring zijn niet nodig en worden ook niet bevraagd. Geïnteresseerde werkzoekenden die denken dat de baan geschikt is voor hen, zetten hun naam op een vacaturewachtlijst. De eerste die zich meldt bij aanvang van de baan, krijgt de baan.

AANBOD IN NEDERLAND
Open Hiring is overgekomen uit Amerika. Momenteel zijn er in Nederland twintig bedrijven die via Open Hiring personeel werven. Grote en kleine bedrijven doen er aan mee. Van bakkerij Pater (bekend van de Davelaar-koeken) tot grote supermarktketens. Zo hopen deze bedrijven personeel aan te trekken dat een afspiegeling van de samenleving vormt. Want iedereen die zich persoonlijk meldt en op komt dagen, is gemotiveerd.

Benieuwd of er bedrijven zijn die Open Hiring toepassen in jouw omgeving? Lees meer hierover op deze website