MEDIATION

In iedere werksituatie komen conflicten voor. Dit kan zijn tussen werkgever en werknemer, maar ook tussen werknemers onderling. Wanneer de situatie onderling niet opgelost kan worden, kan er mediation van het LeerWerkburo ingezet worden.

Meningsverschillen op het werk kunnen over van alles gaan, bijvoorbeeld over wie waar verantwoordelijk voor is of de manier van samenwerken. Meestal komen collega’s daar samen weer uit. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan verschil van mening leiden tot ruzie en soms zelfs tot verzuim. Op zo’n moment zou u de inzet van een mediator van het LeerWerkburo kunnen overwegen.

GEVOLGEN CONFLICTSITUATIES OP DE WERKVLOER
TNO en CBS maakten op basis van een enquête onder medewerkers inzichtelijk hoe vaak conflicten op de werkvloer voor komen. Hieruit bleek dat ruim 30% van de werknemers een arbeidsconflict had. Naast een mogelijk onprettige werksfeer kan er hierdoor ook verzuim ontstaan. Waarbij het gemiddeld 69 dagen duurt voordat uw werknemer weer terug is. Voor werkgevers is het van belang om conflicten samen op te lossen. Wanneer dit intern niet meer lukt, kan er een onafhankelijke mediator van het LeerWerkburo ingezet worden.

De onafhankelijke en neutrale mediator van het LeerWerkburo zal vertrouwelijke gesprekken begeleiden tussen beide partijen. Het doel hiervan is het duurzaam oplossen van het conflict.

HET MEDIATIONTRAJECT
Het mediationtraject start zodra LeerWerkburo een verzoek krijgt tot mediation. De mediator zal beide partijen uitnodigen op gesprek. Dit gebeurt op neutraal terrein. Wanneer beide partijen met de betreffende mediator verder willen, zal de bemiddeling starten. De mediator zorgt ervoor dat iedereen in de vervolggesprekken voldoende aan bod komt. Ook zullen alle deelnemers zich op vertrouwelijke basis kunnen uiten over het conflict. Er wordt gezocht naar mogelijkheden waarvoor beide partijen nog open staan. Hierbij zal de mediator een neutrale positie hebben ten opzichte van beide partijen, en geen oordeel vellen. De oplossing die gekozen wordt, komt vanuit de partijen die in conflict zijn.

MEER INFORMATIE
Heeft u interesse in hulp van een ervaren mediator van LeerWerkburo? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

contact opnemen
Heb je een vraag of wil je meer weten over re-integratie?

Neem vrijblijvend contact met ons op