€1000 STAP-Budget aanvragen voor scholing

Save the date! A.s. maandag 2 mei opent om 10 uur de tweede termijn voor het aanvragen van het STAP-budget. Eén keer per jaar kun je in aanmerking komen voor €1000 scholingsbudget per persoon. Met dit opleidingstegoed kun je een opleiding, training of cursus volgen. Jezelf ontwikkelen is niet alleen leuk, het helpt je ook in je huidige baan om beter te worden in wat je nu doet. Wil je van baan veranderen? Dan helpt de nieuwe kennis je bij het vinden van een nieuwe baan.  Wees er snel bij, want het scholingsbudget uit de eerste termijn was binnen enkele dagen op door de vele aanmeldingen.

HET STAP-BUDGET KAN JE AANVRAGEN ALS...
   je 18 jaar of ouder bent én nog geen AOW ontvangt
   je in het bezit bent van een DigiD
   je in het bezit bent van een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit is een bewijs van de opleider dat je je ingeschreven hebt voor scholing
  de opleiding die je wilt doen in aanmerking komt voor het STAP-Budget. Dit controleer je door de opleiding, training of cursus uit het STAP-scholingsregister te kiezen. Alleen dit zijn de opleidingen die in aanmerking komen voor het STAP-budget. Dit is de link naar het STAP-scholingsregister

Is je scholingsaanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het UWV jouw STAP-budget rechtstreeks uit aan jouw opleider. Zijn je kosten hoger dan je STAP-budget? Dan betaal je zelf de rest aan de opleider.

MEER INFORMATIE?
Meer weten over wat het STAP-budget is? Klik dan op onderstaand filmpje:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oeps! Ben je toch te laat met jouw scholingsbudget aanvraag? Er komt eind 2022 nog een derde termijn. Zet de datum dat er weer STAP-budget vrij komt, alvast in je agenda. Dan weet je zeker dat je volgende keer op tijd bent.