"Je voelt de trots die Ed voelt op zijn werkplek en je merkt dat hij zich op zijn plek voelt. Het goede gevoel straalt van hem af."

Het succesverhaal van Ed

Naam: Ed
Traject: WerkFit maken
Uitkeringssituatie: WIA
Duur: 8 maanden
Coach: Frits

OP BEZOEK BIJ ED
Heb je groente of fruit nodig in Alkmaar? Ga dan eens langs bij de Groente en Fruit Juwelier in de Hoef. Hier werkt Ed voor twee ochtenden per week met ontzettend veel plezier. Het doel van zijn werkervaringsplaats is het opdoen van arbeidsritme in verband met gezondheidsproblemen.
Zijn re-integratiecoach Frits bracht Ed een bezoek in de winkel en dat was ontzettend gezellig!

Zodra je in de winkel bent, komt Ed je met een grote glimlach en een grap tegemoet. Je voelt de trots die Ed voelt op zijn werkplek en je merkt dat hij zich op zijn plek voelt. Het goede gevoel straalt van hem af.

De Groente en Fruit Juwelier wordt gerund door Danny en zijn vrouw. Een echtpaar én samen klantgerichte ondernemers uit Hoorn. Producten worden lokaal ingekocht, zijn vers en worden op de seizoenen afgestemd. Voor wie even geen tijd of zin heeft om te koken, liggen er ook een aantal zelfgemaakte maaltijden in de koeling. Opvallend is dat de meeste klanten bij voornaam worden begroet en dat voor een gezellig kletspraatje tijd wordt gemaakt.

ED ZIJN WERKDAG
Ed heeft een aantal vaste taken in de winkel. Zo begint de dag met het vullen van de schappen met groente en fruit. Ook wordt de winkel aan kant gemaakt en worden salades en maaltijden in bakjes geschept. Daarna is het tijd voor de bezorging. Zodra de bestellingen verzameld zijn, brengt Ed de bestellingen rond bij klanten in de omgeving met de bestelbus.

Als het nodig is, springt Ed extra bij in de winkel. Toen Danny en zijn vrouw twee weken op vakantie waren, heeft Ed zich van zijn beste kant laten zien. Hij hielp die dagen de winkel af te sluiten en op te ruimen. “Na zo’n extra lange dag ben ik wel erg moe hoor. Er komt ‘s avonds niks meer uit mijn handen en dan plof ik lekker op de bank. Ik kook niet meer en ik neem uit de winkel een maaltijd mee. Dan merk je wel dat het extra werk geen gewoonte moet zijn.”

Terwijl Ed aan Frits de winkel laat zien, maken eigenaar Danny en Ed de nodige grappen. Er is een leuke klik op de werkvloer. Ook fietst Ed zijn moeder nog even langs. “Hoi moeders!” begroet Ed haar. Het is wel duidelijk: Ed zit hier helemaal op zijn plek.

Ed, bedankt dat we bij je op bezoek mochten komen en we konden zien hoe het je vergaat op je werkplek.