“Ik heb mijn droombaan gevonden waarin ik me elke dag mag ontwikkelen”

Het succesverhaal van Justyna

Leeftijd: 38 jaar
Traject: WerkFit maken traject
Duur traject: 9 maanden
Coach: Judith


EVEN VOORSTELLEN
Mijn naam is Justyna. Ik ben een Poolse van 38 jaar. Sinds 2014 woon ik met mijn gezin in Hoorn. Ik was werkzaam in de medische wereld toen ik in 2017 klachten kreeg aan mijn rechterhand. Dat vond ik heel vervelend. Want als energiek persoon, die graag werkt én moeder is, zijn een stel goed functionerende handen onmisbaar. Daarom heb ik een behandeling voor mijn hand gezocht. In een twee jaar durend traject, ben ik drie keer aan mijn hand geopereerd.

KENNISMAKING MET HET LEERWERKBURO
Tijdens deze behandelperiode van mijn hand, ben ik bij het UWV terecht gekomen. Ik kwam in de ziektewet en werd door de arbeidsdeskundige voor 80% arbeidsongeschikt verklaard. Maar stil zitten was ook geen optie. Ik ben Nederlandse taallessen gaan volgen bij het ROC. Hier was ik enthousiast over en ik behaalde goede resultaten. Na twee jaar in de ziektewet te hebben gezeten, kwam ik in de WIA. In deze periode ben ik door het UWV voorgesteld bij het LeerWerkburo.

Ik vond het spannend om in gesprek te gaan met het LeerWerkburo, om te kijken naar mijn mogelijkheden. Ik was, ondanks de Nederlandse opleiding, onzeker over mijn taalvaardigheden. Maar ik ben een doorzetter en ging ervoor. Ik maakte kennis met mijn coach Judith.

COACHING EN WORKSHOPS
Judith heeft mij door het hele proces, met als einddoel terugkeer naar de arbeidsmarkt, begeleid. In een serie voorbereidende gesprekken hebben we onderzocht wie ik ben, wat voor werk er bij mij past en wat ik op dat moment kon. Ik heb diverse workshops gevolgd zoals “Ontdek je talent”, “Je eigen cv maken” en “Sollicitatiegesprek”.  Hierdoor groeide het vertrouwen in mijzelf en in het herstel van mijn hand. Judith heeft de tijd genomen om mij te laten zien hoe de Nederlandse arbeidsmarkt in elkaar steekt. Waar moet je solliciteren? Wat voor mogelijkheden zijn er? Met een professioneel Nederlands cv en sollicitatiebrief, kon ik op zoek gaan naar mijn droombaan.

SOLLICITEREN
De eerste stap zette ik door naar vrijwilligerswerk uit te kijken. Maar toen kwam de coronacrisis. Mijn partner en gezin werden getroffen door het wegvallen van een vast inkomen van mijn partner. Dit motiveerde mij nog meer om op zoek te gaan naar een betaalde baan. Ik gaf niet op en zocht het internet af naar mogelijkheden. Ik stuurde mijn cv naar diverse bedrijven. Mijn coach Judith was hierin een grote steun. Zo vonden we samen een interessante vacature bij een medisch bedrijf in de kop van Noord-Holland. Met mijn reeds opgedane ervaring in de medische wereld, kreeg ik de baan. Fantastisch!

MIJN DROOMBAAN GEVONDEN
Sinds maart 2021 werk ik met veel plezier bij dit medische bedrijf. Samen met mijn collega’s maken we medische apparatuur voor patiënten van over de hele wereld. Ik zit hier zo erg op mijn plek dat ik mij heb mogen door ontwikkelen. Vandaag de dag ben ik tevens coach op de werkvloer. Met veel plezier coach ik collega’s in hun werk.  

Het WerkFit maken traject is inmiddels afgerond bij het LeerWerkburo. Toch heb ik gemerkt dat ik nog altijd bij Judith terecht kan voor vragen of advies.

Ik ben erg blij dat ik als Poolse vrouw de kans heb gekregen om samen te werken met het LeerWerkburo. Hierdoor heb ik mijn droombaan gevonden waarin ik mij elke dag mag ontwikkelen.

 

Bedankt!

Justyna