Gefeliciteerd Laura! Door jouw doorzettingsvermogen en inzet heb jij jouw werkervaringsplaats omgezet naar een parttime baan bij dezelfde organisatie. 

Het succesverhaal van Laura

Leeftijd: 30 jaar
Traject: WerkFit maken traject
Duur traject: 9 maanden
Coach: Rick

Laura was werkzaam als teamleider logistiek toen zij een aantal jaar geleden uitviel op haar werk. Klachten aan haar schouder maakten dat ze niet meer kon werken. Dit komt door het syndroom van TOS, ook wel schoudergordelsyndroom genoemd. Het is een verzamelnaam voor aandoeningen die veroorzaakt worden door het bekneld raken van de vaatzenuwbundel in het schoudergebied. Laura moet leren leven met de pijn omdat zij hiervoor niet geopereerd kan worden. Laura komt in de WIA terecht en wordt voor 80-100% afgekeurd.

WERKFIT MAKEN TRAJECT
Bij het UWV staat een bemiddelingsteam voor Laura klaar. Laura is enthousiast en wil graag werken. Om haar mogelijkheden te vergroten begint zij op eigen initiatief aan een opleiding tot administratief medewerkster. Toch lukt het haar niet om naar werk terug te keren. Daarom treedt Laura in contact met het LeerWerkburo. Er wordt door het UWV een WerkFit maken traject van 9 maanden gestart bij het LeerWerkburo. Re-integratiecoach Rick begeleidt Laura in dit traject.  

Rick leert Laura kennen en ziet meteen dat het een bikkel is. Ondanks de pijn in haar schouder wil ze heel graag aan de slag. Laura weet goed in wat voor organisatiecultuur ze wil werken. Ze werkt graag in een ‘mannencultuur’ waar ze zich prettig voelt door de no-nonsense aanpak en directheid. Rick en Laura hebben verder het cv van Laura aangepakt door het volgen van de workshop ‘Je eigen CV maken’. Ook is er aandacht besteed aan empowerment, zowel in gesprekken met coach Rick als vanuit een individuele workshop met thuiswerkopdrachten.

WERKERVARINGSPLAATS
Door de coronapandemie staan Laura en Rick voor een uitdaging met het vinden van een werkervaringsplaats. Tot ze in contact komen met ’t Hekeltje, de grootste verhuurder van partytenten en andere party benodigdheden in Alkmaar. Hier bevinden zich zowel een administratief kantoor als magazijn met opslag. Ondanks de pijn in haar schouder gaat Laura 9 maanden aan de slag op een werkervaringsplaats als administratief medewerkster. Laura bikkelt zich door het werk, maar moet soms een stapje terug doen als het niet gaat met haar schouder. Hierdoor voelt Laura zich onzeker. Met hulp van re-integratiecoach Rick zet Laura stappen en voelt zij zelf ook de overtuiging groeien dat het kan. Langzaam verbetert zij haar belastbaarheid.

DIENSTVERBAND
Uiteindelijk kan Rick, Laura feliciteren. Want ’t Hekeltje heeft Laura een dienstverband van 24 uur aangeboden als commercieel administratief medewerkster. Wie een feestje heeft en ’t Hekeltje inschakelt, kan zomaar eens Laura aan de telefoon te pakken krijgen.

Laura, wij zijn trots op jouw doorzettingsvermogen. Goed gedaan! Inmiddels hebben wij ook van je mogen vernemen dat er toch nieuwe behandelmogelijkheden zijn voor je schouder. We hopen dat je klachten zullen verminderen.