"Het gaat er tegenwoordig allemaal anders aan toe..."

Het succesverhaal van Nico

Naam: Nico
Traject: Modulaire dienstverlening en WerkFit maken
Uitkeringssituatie: WIA
Duur: 12 maanden
Coach: Frits

OP BEZOEK BIJ NICO
Re-integratiecoach Frits heeft een werkbezoek gebracht aan Nico. Hij werkt bij een leverancier in onder andere auto-onderdelen en andere diensten. Monteurs bestellen hier hun onderdelen voor onderhoud en/of reparatie aan de auto van de klant. Er is een hoop te zien in de winkel.

Nico vertelt met trots dat het tegenwoordig allemaal anders gaat. “Vroeger had je van een product zoals motorolie slechts een paar soorten. Nu staat er een schap vol verschillende flessen. Elke fles heeft onder andere een andere dikte en viscositeit en zodoende een ander nummer. Ruitenwissers kies je ook niet meer op lengte. Vroeger had je een stuk of drie lengtes en dat was het. De ruitenwissers zijn ook specialistischer geworden. Verder is de zoektocht naar hét juiste onderdeel ook eenvoudiger.” Nico legt uit dat het zoeken naar een auto-onderdeel plaatsvindt aan de hand van het nummerbord van de auto. Toets een kenteken in, in het computersysteem en er komt exact naar voren welk product er nodig is.

Nico is in 2020 uitgevallen op zijn werk. Samen met re-integratiecoach Frits heeft Nico in het WerkFit maken traject deze werkervaringsplaats gevonden. In de eerste plaats was het de bedoeling dat Nico baliemedewerker zou worden maar deze functie bleek fysiek niet haalbaar. Daarom is in overleg besloten dat Nico de bestellingen verzamelt voor garagebedrijven en deze vervolgens in de omgeving Egmond en Heiloo bezorgt. Deze bezorging doet hij in een bus van de zaak en dat gaat hartstikke goed. Zo goed zelfs dat zijn werkervaringsplaats in mei 2023 is omgezet in een fulltime contract voor 7 maanden.

Hartstikke mooi Nico, gefeliciteerd!

Het was leuk om bij jou op bezoek te komen bij PartsPoint om te zien wat je werk inhoudt.