Het succesverhaal van Hugo

Naam: Hugo
Traject: WerkFit maken
Duur: 9 maanden
Coach: Madelon

We ontmoeten Hugo tijdens een coaching gesprek met zijn re-integratiecoach Madelon. De coaching vindt plaats op coachlocatie Alkmaar van het LeerWerkburo. Hugo werkt in het WerkFit maken traject aan zijn terugkeer op de arbeidsmarkt. Zijn doel is om in de IT-sector aan de slag te gaan als IT-specialist.

ACHTERGROND
Wie met Hugo praat ziet al snel zijn vriendelijke en goedlachse karakter doorschijnen in zijn grote glimlach. Hugo is 35 jaar, wilt graag vooruit, is fijn in de omgang en afkomstig uit Portugal. Hij woont samen met zijn vriendin en hond in Noord-Holland en werkte als lasser.

In de functie als lasser staat Hugo vaak in dezelfde houding intensief te werken. Dit zorgt voor lichamelijke klachten. Deze klachten verergeren en zorgen voor lichamelijke overbelasting. Uiteindelijk verlengt Hugo zijn werkgever zijn arbeidscontract niet door zijn fysieke uitval en komt Hugo bij het UWV terecht. Zij verwijzen hem door naar het LeerWerkburo.

Van begin af aan is Hugo zijn re-integratie vraag duidelijk: hij wil zich graag omscholen om te kunnen werken in de IT-branche.

WERKFIT MAKEN TRAJECT
Tijdens de coachingsgesprekken met zijn re-integratiecoach Madelon wordt er een weg uitgestippeld voor Hugo zijn re-integratie. Hugo wil zijn kennis over de Nederlandse taal uitbreiden om de kans op een baan bij een werkgever waar Nederlands wordt gesproken te vergroten. Hugo neemt het initiatief om op zoek te gaan naar opleidingen in de Nederlandse taal.

Ook wordt er voor het behalen van Hugo zijn doelen, gebruik gemaakt van de trainingen en individuele workshops van het LeerWerkburo. Hugo brengt zijn talenten in kaart met de workshop ‘Ontdek je talenten’. Daarbij wordt er gewerkt aan een marktconform CV en motivatiebrief op om te kunnen solliciteren naar vrijwilligerswerk of lonend werk in de IT-sector.

Daarnaast wordt er ook uitgezocht welke papieren hij nodig heeft om kans te maken op een baan in de IT en wordt er uitgekeken naar een passende opleiding.

HUIDIGE SITUATIE
Inmiddels is Hugo op zoek naar een vrijwillige functie in de IT-sector om zijn kennis uit te breiden. Hiervoor maakt hij gebruik van de website ‘team vrijwillig’ en de Vereniging Humanitas. Verder volgt hij een opleiding om zijn kennis over de Nederlandse taal te verbeteren én is hij bezig met het behalen van certificaten voor web-ondersteuner.

We hebben er alle vertrouwen in dat Hugo zijn doelen gaat behalen. Je bent gemotiveerd en zet je hier volledig voor in. Ga zo door!