Maak een passie moodboard

PASSIE MOODBOARD
Doen wat je écht leuk vindt om te doen, begint altijd bij weten wat je passies zijn. Het lijkt een eenvoudige vraag: wat is mijn passie? Maar sta jij er wel eens bij stil om daar antwoord op te geven? En doe je vervolgens ook wat met die passie in je leven?

Deze opdracht helpt jou om je passie zichtbaar te maken. 

Zoek een rustige plek op en zorg ervoor dat je komende tijd niet gestoord wordt. Zet je mobiele telefoon uit, pak een kop thee of koffie. Maak je hoofd leeg en ga er voor zitten. 

INSTRUCTIE
   
Benodigdheden: een groot vel papier, een stapel oude tijdschriften/folders/kranten/foto's, stiften, potloden, verf, lijm, tape, etc. Alles waar jij van houdt om lekker mee te knutselen en/of te tekenen. 

   Blader je verzamelde beeldmateriaal door. Scheur of knip alles eruit wat symbolisch staat voor jouw passies. Neem de tijd om de passende plaatjes te vinden. Je mag geen teksten gebruiken, alleen maar plaatjes. Gebruik voor inspiratie bijvoorbeeld Pinterest. Je mag ook zelf creatief met kleurpotloden en stiften aan de slag en de plaatjes zelf maken. 

   Bekijk je plaatjes en vorm daarmee een mooi geheel op het papier. Alles kan en mag natuurlijk. Leef je helemaal uit. Bedenk ook dat je het in principe aan niemand hoeft te laten zien, het mag natuurlijk wel. Maak er een mooi creatief en inspirerend kunstwerk van. 

   Hang je moodboard als het klaar is op een plek waar je het goed kunt zien. Bijvoorbeeld in de keuken. Kijk er meermaals per dag rustig naar, en registreer welke gevoelens en ge-dachten er bij je naar boven komen. 

Wat wil dit moodboard je vertellen? Zie je een rode draad? Wat heeft je aandacht gevangen? Wat verrast je of wat verrast je juist niet?

 

Vind je het fijn om uit te werken hoe je jouw passie om kan zetten in een werkervaring of (on)betaalde baan of stage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

 

Ben je tevreden over je moodboard en vind je het leuk om te delen? Tag ons dan in je Facebook post. Wij vinden het leuk om jouw moodboard te zien.