ILONA KOENSE - VERKIJK  "Oprichter, eigenaar en senior re-integratiecoach"

EVEN VOORSTELLEN
Ik begon mijn carrière in de uitzendbranche en heb jarenlang gewerkt als manager bij een groot landelijk re-integratiebureau. In die tijd heb ik een sterk netwerk opgebouwd en waardevolle kennis en ervaring opgedaan, vooral met arbeidsongeschikten en bijzondere doelgroepen vanuit het UWV. Als fanatiek sporter belandde ik in mijn dertiger jaren echter, door een ernstige blessure, met een fysieke beperking in de WIA.

Toch was ik vastbesloten om te laten zien dat ik echt nog wel wat kon betekenen op de arbeidsmarkt én dat re-integratie ook anders kan. Ik zette mijn eigen bureau op en kan nu met trots zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een landelijke speler met een enthousiast team van professionals.

VISIE EN WERKWIJZE
Iedereen heeft een rol van betekenis! Mijn ambitie is om samen met mijn team nog veel meer mensen vanuit een bijstandsuitkering, Ziektewet, WIA of Wajong-situatie te helpen. Iedereen is uniek en iedere situatie anders. Persoonlijk contact en individueel maatwerk maken het verschil en vergroten het vertrouwen in eigen kunnen. Onze werkwijze is gebaseerd op het ontwikkelen van wederzijds vertrouwen. Dankzij mijn achtergrond ken ik alle ins en outs op het gebied van re-integratie, vanuit het perspectief van werknemer, werkgever en de uitkerende instantie.

Ik weet wat erbij komt kijken omtrent wet- en regelgeving, rechten en plichten, maar ook de menselijke kant van het verhaal. Klanten stimuleren en het vertrouwen (terug) geven dat hij echt nog wat kan, zijn handvatten die wij af en toe letterlijk aanreiken.

Iemand laten ervaren dat hij een rol van betekenis heeft in de maatschappij, in welke vorm dan ook, vergroot het gevoel van eigenwaarde en voor het besef dat hij weer mee telt. Dat is het mooiste resultaat dat we tijdens een re-integratietraject met elkaar kunnen bereiken.