Het succesverhaal van Evelien

Leeftijd: 45 jaar
Traject: WerkFit maken traject, met een Naar Werk traject erop volgend
Duur traject: 15 maanden totaal
Uitkeringssituatie: Wajong
Coach: Rick

Dit is het verhaal van Evelien, beschreven door haar re-integratiecoach Rick

Als ik Evelien ontmoet, loopt er een intelligente, 44 jaar oude, vrouw binnen uit Haaglanden. Evelien zit in de Wajong. Haar mentale uitdagingen hebben te maken met een vorm van asperger, in combinatie met ADD en hyperfocus.  Evelien is slim en vertelt transparant en objectief over haar laatste werkzaamheden en daarop volgende uitval.

Werkverleden
Evelien is jarenlang onder de rook van Rotterdam, fulltime werkzaam als magazijnmedewerkster. Zij doet dit werk graag en ziet het ook als haar toekomst. Toch houdt Evelien het gevoel dat er wat betreft carrièremogelijkheden meer in zit. Op een dag is Evelien op en valt zij uit op haar werk.
 
Het was vanaf het begin duidelijk dat Evelien te lang heeft vastgezeten in een werksituatie. Hierin had zij niet alleen het gevoel onder haar vermogen te functioneren, maar zij zag daarin ook geen uitzicht om daaruit weg te komen. Oplopende spanningen, veranderingen binnen de organisatie, het regelmatig moeten vervangen van leidinggevende en het aanhoren van onvrede... Factoren die maakte dat Evelien mentale klachten ontwikkelde.

Evelien zou graag haar werk weer oppakken. Dichter bij huis, als leidinggevende. Wij gaan samen aan de slag om dit toekomstperspectief te realiseren.  


Persoonlijke effectiviteit
Middels de training ‘persoonlijke effectiviteit’ hebben wij samen met Evelien in kaart gebracht wie zij is. Wat is Evelien haar persoonlijkheid? Welke krachten en valkuilen horen daarbij? Hierdoor is een professioneel profiel tot stand gekomen. Daarin wordt Evelien beschreven in werkwaarden, competenties, als collega en in de ideale werkomgeving. Oftewel, ‘wie ben, wat kan ik en wat wil ik.’

 

Realistisch toekomstperspectief geven
De hierboven beschreven uitkomsten zijn met Evelien uitvoerig besproken. Ook zijn ze afgezet tegen de psychische beperkingen waarvoor Evelien een Wajong status heeft gekregen. De aandoeningen die hieraan ten grondslag liggen bleken in haar geval echter geen al te groot beslag te leggen op haar functioneren. Het is alleen belangrijk dat Evelien ergens werkt waar de werkomstandigheden voor haar niet te extreem zijn.  

Na het analyseren van de omstandigheden bij Eveliens vorige werkgever, die hebben geleid tot het uitvallen, vormde alles bij elkaar een uitgangspunt. Oftewel: de droombaan van Evelien.  Met dit werkbare zoekprofiel kon er op zoek gegaan worden naar een betaalde baan die hierbij past. 

 

Vrijwilligerswerk
Hoewel Evelien in haar laatste werk leiding heeft gegeven, is dat officieel geen functietitel op haar cv. Om de zoektocht naar een dergelijke passende leidinggevende betaalde baan te vinden, heb ik haar geadviseerd middels soortgelijk vrijwilligerswerk, daarvoor op haar cv te zorgen. Zij is uiteindelijk aan de slag gegaan bij De Voedselbank. In de rol van meewerkend voorvrouw. Evelien hield dat gedurende het WerkFit maken traject goed vol. Ondanks alle sociale ontwikkelingen die het werken daar met zich mee brengt. Dit gaf haar, en het LeerWerkburo, de bevestiging dat de ingeslagen weg voor Evelien kansrijk was richting betaald werk.


NaarWerk traject
Vanwege de constructieve samenwerking is aan het einde van het WerkFit maken traject besloten, om verder te gaan met een Naar Werk traject.  Hierin is er vol ingezet op het vinden van een betaalde baan met leidinggevende positie.  

Bij de start van het Naar Werk traject leidde deze aanpak al snel tot een match tussen een keukenfabrikant en Evelien en is zij inmiddels hier succesvol aan slag als Teamleider Magazijn. Evelien moest in het begin flink aanpoten. Maar haar relativeringsvermogen en  humor hebben haar daar doorheen gesleept.

 

Wij hebben gedurende beide trajecten erg fijn samengewerkt. Evelien is blij dat haar loopbaanwens vervuld is. We kijken beiden met veel trots terug op de samenwerking. De weg die Evelien heeft afgelegd is er één van doorzettingsvermogen en overtuiging in eigen kunnen geweest.

Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op