Het succesverhaal van Patricia

Patricia is een 49-jarige, gescheiden vrouw uit Noord-Holland. Zij is voornamelijk met psychische klachten uitgevallen in de functie van administratief medewerkster bij een lokaal zwembad en is vervolgens in de WIA beland. Haar uitval werd veroorzaakt door een indringend life-event en de stress die dat event met zich meebracht. Van een zelfverzekerde vrouw veranderde zij in iemand die in angst leefde. Als reactie hierop kon zij stuurs kijken, eenzijdig reageren en snel in de verdedigende houding schieten. Derhalve is gestart met coaching op verbetering van de persoonlijke effectiviteit om beter te leren omgaan met haar situatie, haar beperkingen en om haar zelfvertrouwen te vergroten.

Patricia had het plan opgevat om bij de aanvang van het WerkFit maken-traject als zelfstandige met een lunchroom te gaan starten. Het voornemen was dusdanig sterk, dat samen met haar het zelfstandige traject is gevolgd zoals dat ook wordt voorgeschreven door het UWV. Op advies van het LeerWerkburo is zij akkoord gegaan met een duaal traject - veelal een gebruikelijke route binnen onze trajecten als bij een klant wensen zijn om voor zichzelf te gaan beginnen als ondernemer. Enerzijds de optie bestuderend van het zelfstandig ondernemerschap, anderzijds het onderzoeken van de kansen voor betaald werk op de reguliere arbeidsmarkt. Patricia bleek zich echter flink te hebben verkeken voor wat betreft de opzet van een eigen zaak. Zij gaf vervolgens aan open te staan voor de andere insteek van het WerkFit traject, terugkeer op de arbeidsmarkt in lonende vorm.

Vanuit een warm netwerkcontact van het LeerWerkburo kwam dé parttime vacature. Wij zagen gelijk de match met Patricia. Patricia reageerde hierop meteen enthousiast vanwege de ochtenddiensten en de vrije werkzaamheden buiten; dit bleek een wederzijdse match.

Na een inwerkperiode werkt zij succesvol en met veel plezier. Sterker nog ... door haar inzet en enthousiasme heeft ze er inmiddels veel taken bijgekregen op facilitair vlak. De uren zijn inmiddels uitgebouwd naar een dienstverband van 32 uur per week en zij is volledig uitkeringsonafhankelijk geworden. Met een brede glimlach kijkt zij terug op de doortastendheid van de coach, de inhoud en activiteiten tijdens het WerkFit traject, waardoor zij weer haar "eigen ik" durft te zijn met een betaalde baan.

Leeftijd: 49 jaar
Traject: WerkFit maken
Duur: 12 maanden

daarna

Traject: NaarWerk
Duur: 9 maanden
Uitkeringssituatie: WIA 58%

Graag met ons in contact komen?

Neem vrijblijvend contact met ons op