Het succesverhaal van Armando: re-integreren met het WerkFit maken traject

HET SUCCESVERHAAL VAN ARMANDO
Leeftijd: 37 jaar
Traject: WerkFit maken traject
Duur traject: 3 maanden
Coach: Anne


EVEN VOORSTELLEN
Mijn naam is Armando en ik ben 37 jaar.  Ik heb een mooie carrière opgebouwd als leidinggevende in de commerciële wereld. Ik bedreef topsport en werkte veel en graag. Maar door verschillende werk- en privé omstandigheden kon ik niet meer. Ik kreeg een burn-out en kwam in de ziektewet terecht. Hierdoor kwam ik in contact met het LeerWerkburo. Zij hebben mij geholpen mijn leven weer op te bouwen.

MIJN (WERK)VERLEDEN
Jarenlang werkte ik als leidinggevende in het binnen- en buitenland. Ik coachte en inspireerde collega’s op hun verkoopvaardigheden. Hier kwamen goede resultaten uit voort, voor zowel mijn collega’s als mijzelf. Opdrachtgevers waren enthousiast over mijn inzet en ik kreeg geweldige referenties.

Thuis liep het minder lekker. Ik scheidde van mijn toenmalige vrouw en kon daardoor mijn zoon minder vaak zien dan ik wilde. Het was erg vervelend dat ik er niet voor hem kon zijn op de manier waarop ik graag zou willen. Invloeden van de omgeving bemoeilijkte onze relatie. Ik rolde van het een in het ander. Ik werd overvallen in mijn eigen huis en deze mensen zijn later terug gekomen om brand te stichten. Ik voelde mij onveilig en kon s’nachts niet slapen van de onrust. Ik raakte in een neerwaartse spiraal. Ik dronk teveel en at ongezond. Dit had ook effect op mijn werk. Ik voelde mij steeds minder verbonden met de verkoop doelen en de sfeer in de organisatie.

Deze gebeurtenissen leiden ertoe dat ik in een burn-out terecht kwam. Hierdoor raakte ik in de ziektewet. Ik had psychische hulp nodig, maar dat verliep moeizaam. Ik zag het niet meer zitten. Er kwam weinig uit mijn handen en ik wist niet hoe ik een nieuwe draai aan mijn leven kon geven. Gelukkig kwam ik toen in contact met het LeerWerkburo.

COACHING VAN HET LEERWERKBURO
Ik ontmoette re-integratiecoach Anne. Samen hebben wij geprobeerd mijn leven weer op de rit te krijgen. Met succes! De eerste stappen hebben we gezet door op zoek te gaan naar nieuwe hulp voor mijn psychische klachten. Daarbij ging ik beter voor mijzelf zorgen. Ik stopte met drinken, at gezond en maakte lange wandelingen om gewicht te verliezen. Maar ook mijn huis nam ik onder handen en verbouwde ik eigenhandig. Langzaamaan begon ik mij weer beter te voelen.

Vervolgens konden wij ons richten op de arbeidsmarkt. Met de individuele workshop ‘Ontdek je passie’ ging ik op zoek naar mijn passie in het werk. Ook werden mijn kwaliteiten in kaart gebracht zodat ik mij beter kon verkopen bij nieuwe werkgevers. Door de gesprekken met Anne en de opdrachten die ik deed, kwam ik erachter dat ik een geweldige verkoper ben. Daarbij erkende ik dat een té commerciële omgeving niet meer bij me past. Om duurzaam de arbeidsmarkt te betreden heb ik verder ontdekt dat ik goed mijn balans moet bewaken tussen werk en privé en duidelijke grenzen moet stellen.

TERUG AAN HET WERK
Met deze nieuwe kennis en inzichten was ik er klaar voor om te verkennen of ik weer aan het werk kon gaan. Het thuiszitten had lang genoeg geduurd. Ik solliciteerde met succes bij de GGD. Ik werd telefonist voor het bron- en contactonderzoek. Hoewel het werk onder mijn niveau was, voelde ik geen druk en kon ik zo testen waartoe ik in staat was. Het maakte mij weer gelukkig. Langzaam bouwde ik mijn uren op en ben ik geswitcht naar een administratieve rol bij de GGD.

De ervaring dat werken met plezier weer lukte, gaf mij het vertrouwen en de zin om verder te solliciteren. Inmiddels heb ik een leuke nieuwe baan gevonden in de financiële wereld. Een baan op mijn niveau waar ik trots op ben.